Reparatii masini spalat rufe vase si uscatoare INDESIT ARISTON HOTPOINT WHIRLPOOL ARCTIC BOSCH Contact Urgent: 0756 200 076 sau 0745 159 098

Cod eroare pentru masini de spalat

Date: februarie 25, 2013 Author: Tudor Virgil Category: Blog masini de spalat Tags: Comments: 0

Coduri erori electrocasnice

AFISAREA CODURILOR DE EROARE ALE ELECTROCASNICELOR – PRIETEN SAU DUSMAN ?

In urma cu 10 ani, codurile de eroare ale electrocasnicelor nu existau. Defectele aparatelor electrocasnice erau identificate de catre specialist in urma descrierii simptomelor de catre utilizator. Intrebarile formulate de catre specialist faceau ca acesta sa faca ca lucrurile sa para mai interesante, iar utilizatorul era parte importanta in elucidarea si rezolvarea defectului.

DE CE “CODURI DE EROARE”?

Raspunsul sta in nume: COD. Acesta presupune ca este secret si desi unii producatori au inclus cateva coduri de eroare in manualul de utilizare, restul este tinut departe de ochii utilizatorului si mai grav, de cei ai specialistilor. Rezultatul acestui mister este ca piata nu mai este competitiva, iar preturile reparatiilor cresc exponential. Politica restrictiva face ca si cel mai abil specialist sa intampine dificultati in remedierea defectelor si atunci singurul lucru care face diferenta este experienta si gradul de pregatire.

EXISTA SI PARTI BUNE IN APARITIA CODURILOR DE EROARE?

Inainte de aparitia procesorului in controlul electrocasnicelor, multe lucruri neplacute se puteau intampla: masina de spalat se umplea cu apa pana inunda casa, sau ajungea in situatia cand fierbea apa si distrugea rufele, frigiderul nu pastra temperatura optima si puteam risca diferite afectiuni digestive. Acum procesul este intrerupt inainte de a creea pagube majore.

Un alt beneficiu este acela ca specialistul poate diagnostica defectul fara a avea prea multe informatii de la utilizator, dat fiind faptul ca, tocmai motivul achizitionarii aparatelor electrocasnice moderne este ca face treaba in locul nostru, in lipsa noastra.

Concluzia care se poate trage de aici este ca, atata timp cat listele cu codurile de eroare sunt puse la dispozitia specialistilor autorizati, acesta este un lucru bun.

CODURI DE EROARE LA LIBER VERSUS CODURI DE EROARE NUMAI PENTRU SPECIALISTII AUTORIZATI

Preturile reparatiilor in continua crestere si incapacitatea de a rezolva probleme simple, mai ales daca aveti abilitati tehnice si ceva pregatire, pot face ca raspunsul sa fie evident, spre liste cu coduri incluse in manualalele de utilizare. Intrebarile care se ridica sunt: “Cat de explicite sunt anumite coduri si in ce masura ne ajuta sa remediem probleme fara a avea cunostinte temeinice in domeniu?” si mai ales ”Este oare intelept sa incurajam utilizatorul sa intervina acolo unde exista pericolul de a se ranii pe sine sau pe celilalti?”

Aceste intrebari ne fac sa ne gandim de doua ori inainte de a raspunde, mai ales ca codurile de eroare nu prezinta garantie din partea producatorilor si nimeni nu-si asuma responsabilitatea unor eventuale accidente.

“SECRETIZAREA” CODURILOR DE EROARE – PROFIT SAU PIERDERE PENTRU PRODUCATORI ?

Epoca “Codurilor de eroare” este in plin avant si se pare ca ele se vor inmulti continuu si vor cuprinde intreaga gama de electrocasnice inteligente. Tocmai de aceea, incapatanarea unor producatori de a limita accesul la informatii numai pentru reprezentanta si, eventual, cativa dealeri, arata ca totul trebuie “sa ramana in familie” si face ca sa ma intreb, ca utilizator, daca si ce benificii imi aduce mie?

In alegerea unui brand ar trebuie sa se tina cont si de cum sunt influentate preturile si “viteza de raspuns” de numarul specialistilor care ma pot ajuta. “Secretizarea” codurilor de eroare si accesul la piesele de schimb ar trebui sa atarne greu in optarea pentru un producator sau altul.

RASPUNS?!

Concluzionand, aparitia codurilor de eroare sunt un real beneficiu prin faptul ca atunci cand survin, ciclul de functionare se intrerupe si astfel sunt evitate aparitia unor defectiuni in lant. Este genial chiar. Accesul la ele ar trebui restrictionat pentru utilizator, datorita eventualelor accidente ce pot surveni, dar, pentru o rapida solutionare a defectelor si la un pret corect, specialistii independenti ar trebui sa aiba acces la toate aceste informatii.

 

Daca doresti sa ai acces la baza de documentatii tip service ,acceseaza acest site.

 

 

 

cod eroare indesit,cod eroare ariston,cod eroare siemens,cod eroare bosch,cod eroare masina vase,cod eroare masina de spalat

Lasă un răspuns